Menteşe Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısı, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya 9 muhtar tarafından Ramazan ayında sahur vakitlerinde davul çalınmasına yönelik bir önerge sunuldu. Önerge, yapılan oylama sonucunda meclis gündemine alındı ve görüşmelerin ardından 2014 yılında alınan yasak kararının kaldırılmasına karar verildi.
Davulcuların Talebi: 2 Günlük İzin 7 Güne Çıkartıldı
Geçmiş yıllarda sadece Ramazan ayının ilk ve son günlerinde, Kadir Gecesi gibi özel günlerde davul çalınmasına izin veriliyordu. Ancak, bu yıl davulcuların talepleri üzerine, Menteşe Belediyesi 2 günlük izin süresini 7 güne çıkardı. Yapılan oylama ile sahur vakitlerinde davul çalınmasına tam olarak 7 gün boyunca izin verilmesine karar verildi. Bu değişiklik, özellikle Ramazan boyunca davul sesine alışkın olan vatandaşlar için büyük bir sevinç kaynağı oldu.
11 yıl aradan sonra geleneksel Ramazan davulu, bu yıl yeniden Menteşe sokaklarında yankı bulacak. 2014 yılında alınan yasak kararının ardından, sahur vakitlerinde davul çalınmasına izin verilmiyordu. Ancak gelen talepler ve muhtarların önerileri doğrultusunda Menteşe Belediyesi, bu yıl davulcuların mahallelerde dolaşmasına onay verdi.