Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEAH’ta ’Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu eğitim düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Çocuk Acil Servisi çalışanlarına

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Çocuk Acil Servisi çalışanlarına yönelik olarak ’Çocuk İhmali ve İstismarı’ konulu bir eğitim sunumu gerçekleştirildi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Gülçin Yetim tarafından verilen eğitim, hastanenin çocuk acil servis eğitim salonunda yapıldı. Eğitimde, ihmal ve istismar kavramları detaylı bir şekilde ele alınarak, bu durumların çocuklar üzerinde oluşturabileceği riskler tartışıldı. Katılımcılara çocuklara yönelik cinsel istismar türleri ve bu tür durumların ipuçları hakkında bilgi verildi. Eğitimde, cinsel istismar durumunda herhangi bir şikayet beklenmeksizin adli sürecin başlatılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yasal mevzuat ve sağlık çalışanlarının bildirim yükümlülükleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Gerçekleştirilen sunuma, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tarık Acar, Çocuk Acil Tıp Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Pınar Çay, araştırma görevlisi hekimler ve çeşitli sağlık çalışanları katılım sağladı.

Bu haber 15 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğlaspor ile Muğla Olgunlaşma Enstitüsü arasında yapılan iş birliği kapsamında,
Sıradaki Haber Muğlaspor’dan Anlamlı İş Birliği: Yeni Sezon Formaları İçin İlk Adım Atıldı