Muğla Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği deniz ulaşım ağı kapsamında özellikle Fethiye-Rodos hattına dair basında ve sosyal medyada yer alan bazı haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bir açıklama yaptı.
İDO’ya Mevzuata Uygun Olarak Sefer İzni Verildi
2025 yılı başında İDO firması, Fethiye – Rodos hattında çalışmak üzere gerekli izinler için başvurusunu gerçekleştirdi. MUTTAŞ Fethiye Limanı’nda ilave bir feribotun sefer yapmasına imkân sağlayacak altyapı ve koşulların mevcut olduğu belirtilen açıklamada, hatta ek bir feribota ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Bu doğrultuda, mevzuatın gerektirdiği tüm şartları sağlayan İDO’ya sefer izni verildiği ifade edildi.
Seferler 31 Mayıs 2025’te Başladı
İmzalanan protokol doğrultusunda, hiçbir ilave yük getirmeyen ve diğer feribot firmalarıyla aynı mevzuata tabi olan İDO ile 31 Mayıs 2025 tarihinde seferlerin başladığı bildirildi. Türk Bayraklı “İDO MARMARA” isimli feribotun, gerek izin gerekse faaliyet süreçlerinde MUTTAŞ Fethiye Limanı’nda faaliyet gösteren diğer iki firmayla aynı hukuki yükümlülüklere tabi olduğu ifade edildi.
Açıklamada özellikle kamuoyunda yanlış anlaşılmaya neden olan “yolcu garantili ödeme modeli” iddialarına da açıklık getirildi. Ne İDO’ya ne de başka bir firmaya yurtdışı seferleri için MUTTAŞ tarafından herhangi bir ödeme yapılmadığı belirtildi.
Tüm Hizmetler Ücretlendirilerek Faturalandırılıyor
Feribot firmalarının limandan aldıkları tüm hizmetlerin (elektrik, su, atık su, sintine, atık yağ ve gümrüklü alan kullanımı) faturalandırıldığı ve bu ödemelerin İDO dahil tüm firmalar tarafından MUTTAŞ’a yapıldığı bilgisi paylaşıldı.
Kamu Zararı Değil, Kamu Geliri Artışı Sağlandı
Yapılan ilave seferlerle kamu zararı oluşmadığı, aksine yolcu sayısının artışına bağlı olarak gümrüklü alan gelirlerinin yükseldiği ve kamu adına elde edilen gelirin arttığı ifade edildi. Ayrıca, oluşan rekabet ortamının vatandaşlara daha uygun fiyatlarla, daha kaliteli hizmet alma imkânı sunduğu vurgulandı.
Asılsız İddialar ve Karalama Kampanyalarına Tepki
Açıklamada, özellikle “Muğla Postası” ve “Muğla Flash” isimli yayın organlarının sistematik iftira, yalan ve karalama içeren haberlerle Muğla Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerini hedef aldığı belirtildi. Bu yayınların, Deştin bölgesinde yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı alınan Belediye Meclisi kararının ardından yoğunlaştığı ve bu durumun kamuoyu tarafından da net şekilde görüldüğü dile getirildi.
“Haktan ve Hukuktan Ayrılmadan Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Muğla Büyükşehir Belediyesi, tüm faaliyetlerini mevzuata uygun şekilde yürüttüğünü vurgulayarak, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak hizmet sunduğunu belirtti. Açıklama, “Halkımızdan aldığımız güçle ve halkımızın güveniyle, haktan ve hukuktan ayrılmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadesiyle son buldu.
Bu haber 85 kez okundu.