Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam

Manisa’da FETÖ’nün Yeni Yapılanmasına Darbe: 44 Gözaltı, 22.5 Milyon TL’lik Varlığa El Konuldu!

Manisa’da FETÖ’nün yeni yapılanmasına yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda gözaltına alınan 44 şüpheliden 24’ü tutuklanırken, 22,5 milyon liralık örgütsel varlığa el konuldu.

Manisa’da FETÖ’nün yeni yapılanmasına yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda gözaltına

Manisa merkezli dev operasyonla örgütün sözde yeni il yapılanması çökertildi. Helikopter destekli baskınlarda şüphelilerin telefonlarını tuvalete attığı anlar kameraya yansıdı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY’nin kentteki yeni yapılanmasına yönelik şafak operasyonu düzenlendi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin İstihbarat Şube ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmada; aralarında sözde il imamı, eğitim, kadın ve mali yapılanma sorumlularının da bulunduğu 44 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda helikopter, dron ve özel harekat polisleri de görev aldı.

Baskın yapılan adreslerde gerçekleştirilen aramalarda, örgütün güncel faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen ve piyasa değeri yaklaşık 22 milyon 500 bin TL olan nakit para, altın ve döviz ele geçirildi. Operasyonun en dikkat çekici anı ise bazı şüphelilerin yakalanacaklarını anladıkları sırada delilleri karartmak amacıyla cep telefonlarını tuvalete atmaya çalışması oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 44 şüpheliden 24’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 20 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet yetkilileri, bu operasyonla örgütün bölgedeki yeni finans ve yönetim ağının tamamen deşifre edildiğini vurguladı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aydın’ın Kuşadası ve İzmir’in Selçuk ilçeleri arasındaki kıyı şeridinde binlerce
Sıradaki Haber Ege kıyılarında denizanaları sahile vurdu