Muğla’nın Menteşe ilçesinde Perşembe Pazarı’nda tezgahlarda yerini alan kiraz, fiyatıyla görenleri şaşırtıyor. Bu yılın hasat döneminde, kilosu 500 TL’ye varan fiyatlarla satılan kiraz, adeta lüks bir ürün haline geldi.
Kiraz, Türkiye genelinde mayıs ve haziran aylarında tezgâhlara çıksa da, bu yıl nisan ayında yaşanan don felaketi üreticiyi vurdu. Rekoltenin büyük oranda düşmesi, arz-talep dengesini bozdu ve fiyatları uçurdu.
Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 100-150 TL civarında satılan kiraz, bu yıl bazı yerlerde 400 TL’yi, Menteşe’de ise 500 TL’yi gördü. Vatandaşlar, fiyatların neredeyse 1 kg kıyma ile eşdeğer olmasından şikâyet ederken, pazarcılar da ürünün azlığı nedeniyle fiyatların yükseldiğini belirtiyor.


Bu haber 243 kez okundu.