Türk Mühendisler Derneği ile Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen zirve, 13-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında, “Bilim ve Teknolojide Yenilikler” temasıyla mühendislik dünyasını bir araya getirdi.
Zirvede; Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden akademisyenler, kamu temsilcileri ve özel sektör uzmanları dijitalleşme, savunma sanayii, enerji, yapay zekâ ve sürdürülebilirlik gibi güncel mühendislik konularını değerlendirdi.

Muğla’dan katılan Dr. Mustafa Topuz, etkinlikte yaptığı sunumla bölgesel deneyim ve bilgi birikimini uluslararası platforma taşıdı. Topuz’un sunumu katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Zirvedeki programda; TMD Genel Başkanı Yaşar Yekebağcı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Zhanar Temirbekova, Rektör Vekili Prof. Dr. Naci Genç, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, BTK Başkan Yardımcısı Arif Arısoy, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koca ve IEEE Türkiye Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Aydın ve TMD Muğla İl Temsilcisi Dr. Mustafa Topuz’da konuşma yaptı.
Etkinlik kapsamında “Üretken Yapay Zekâ Çalıştayı”, “Enerji ve Dijitalleşme Oturumları”, “Savunma Sanayii ve Siber Güvenlik Panelleri” ile “Mesleki Kuruluşlar Arası İş Birliği Çalıştayı” başlıklarında paneller ve oturumlar düzenlendi.
Bu haber 5 kez okundu.