Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

Fatih Altaylı’nın Tutuklanmasına CHP Muğla’dan Sert Tepki: “Gazetecilik Suç Değildir!”

CHP Muğla İl Başkanlığı, gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına yazılı açıklamayla tepki gösterdi: “Basın susturulamaz, gazetecilik suç değildir.”

CHP Muğla İl Başkanlığı, gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına yazılı açıklamayla

YouTube kanalındaki ifadeleri nedeniyle hakkında “cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasıyla resen soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gözaltına alındıktan sonra savcılığa sevk edilen Altaylı, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Mahkeme, Altaylı’nın tutuklanmasına karar verdi.

Kararın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanlığı yazılı bir basın açıklaması yaparak, tutuklamaya sert tepki gösterdi. Açıklamada basın özgürlüğüne yönelik baskılara dikkat çekildi.

“Eleştirel düşünce ve bağımsız gazetecilik tehdit altında”

CHP Muğla İl Başkanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Basın özgürlüğü, tüm demokratik toplumların vazgeçilmez temel taşlarından biridir. Ne yazık ki, ülkemiz son yıllarda bu temel değerden giderek uzaklaşıyor; eleştirel düşünce ve bağımsız gazetecilik ciddi bir tehdit altında bulunuyor.”

“Fatih Altaylı’nın tutuklanması karanlık tabloya eklendi”

“Bu karanlık tabloya bugün Türkiye’nin en tanınmış ve deneyimli gazetecilerinden birisi olan Fatih Altaylı’nın tutuklanması da eklendi. Yalnızca gazetecilik yaparak halkı bilgilendiren, kamuoyunun vicdanını yansıtan bir ismin saçmasapan, zorlama gerekçelerle özgürlüğünden mahrum bırakılması, sadece bir kişiye değil, ifade özgürlüğüne ve toplumun haber alma hakkına yönelik bir gözdağı eylemidir.”

“Hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz”

“Bu tutuklama, sadece Fatih Altaylı’nın değil, tüm gazetecilerin ve yurttaşların susturulmak istendiğini gösteriyor. İktidarın hoşuna gitmeyen her görüşün cezalandırılması, hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz.”

“Gazetecilik suç değildir”

“Bizler, adalet, demokrasi ve basın özgürlüğünden yana olan tüm kişi ve kurumlarla birlikte Fatih Altaylı’nın tutuklanmasını utançla karşılıyoruz. Bu çağdışı uygulamalara karşı sessiz kalmayacak, gazetecilerin görevlerini özgürce yapabildikleri bir ülke için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Basın susturulamaz! Yalnızca Fatih Altaylı’ya değil, gazetecilik yaptıkları için zindanlara atılan tüm gazetecilere özgürlük! Gazetecilik suç değildir!”

Bu haber 103 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik görevine Acil Tıp Anabilim
Sıradaki Haber Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Değişti