Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

Emniyetten edebiyata: Emekli polisten ikinci şiir kitabı

Elazığ’ın Maden ilçesinde doğan emekli polis Zekeriya İlhan, 32 yıllık meslek hayatından sonra Bodrum’a yerleşerek edebiyat kariyerine devam ediyor. Yeni şiir kitabı “Aynadaki Yalan” ile okuyucularıyla buluşan İlhan, kitapta doğa ve toplumsal sorunları ele alıyor.

Elazığ’ın Maden ilçesinde doğan emekli polis Zekeriya İlhan, 32 yıllık

Elazığ’ın Maden ilçesinde doğan ve 32 yıl polis memuru olarak görev yaptıktan sonra son görev yeri olan Muğla’nın Bodrum ilçesine yerleşen Zekeriya İlhan, edebiyat yolculuğunu ikinci şiir kitabıyla sürdürüyor. İlhan’ın “Aynadaki Yalan” isimli şiir kitabı, geçtiğimiz aylarda basılarak okuyucuyla buluştu.

Lise yıllarında okuduğu şiirlerden etkilenerek yazmaya başlayan emekli polis Zekeriya İlhan, meslek hayatı boyunca yaşadığı ve tanık olduğu olayları mısralarına yansıttı. Bu süreçte yaklaşık 120 şiir kaleme alan İlhan, ilk şiir kitabı “Rüyadaki Vuslat”ı 2021 yılında yayımladı. Emekliliğin ardından edebiyata daha fazla yoğunlaşan İlhan, ikinci kitabı “Aynadaki Yalan”da çocukluk yıllarında yazdığı şiirlere de yer verdi. Kitapta doğa, tasavvuf ve güncel toplumsal sorunlar ele alındı. Zekeriya İlhan, emeklilik sonrası yazma çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “2023 yılı sonunda emekli oldum. 32 yıl vatana hizmet ettik. Şimdi kelimelerle hizmet etmeye devam ediyorum. Dört yıl aradan sonra ‘Aynadaki Yalan’ okuyucuyla buluştu. Yeni bir şiir kitabı hazırlığım var. Bunun yanında hikaye yazımı için de çalışıyorum” dedi.

Bu haber 39 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça'nın ulaşım kalitesini ve güvenliğini artırmak amacıyla
Sıradaki Haber Datça’da yollar yenileniyor, ulaşım konforu artıyor