Ramazan Bayramı öncesinde emekli, dul ve yetimlere yönelik bayram ikramiyesi ödeme takviminde sona yaklaşıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen süreç kapsamında milyonlarca vatandaşın ödemesi büyük ölçüde tamamlandı.
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 14 Mart’ta başlayan ödeme takvimi doğrultusunda maaş ve bayram ikramiyelerini aldı. SSK emeklilerine ödemeler 14, 15 ve 16 Mart tarihlerinde, Bağ-Kur emeklilerine ise 17 ve 18 Mart’ta yapıldı. Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da bağlı oldukları statüye göre aynı takvim içerisinde ödemelerine kavuştu.
Tüm bu ödemelerle birlikte milyonlarca emekliye hem maaş hem de bayram ikramiyesi yatırıldı.
Gözler ise Emekli Sandığı (4C) kapsamındaki memur emeklilerine çevrildi. Memur emeklilerinin 4 bin TL tutarındaki bayram ikramiyelerinin, arife günü olan bugün hesaplara geçmesi bekleniyor. Maaşlarını ay başında alan memur emeklileri, bu ay yalnızca ikramiye ödemesi alacak.
Öte yandan Nisan ayı maaşlarının ise 1-5 Nisan tarihleri arasında ödenmesi öngörülüyor.
Vefat eden sigortalıların hak sahipleri olan dul ve yetimlerin ödemeleri de aynı takvim doğrultusunda gerçekleştirildi. SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki ödemeler tamamlanırken, Emekli Sandığı kapsamındaki ödemelerin de bugün itibarıyla sonuçlanması bekleniyor.
Böylece Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere yönelik ödeme sürecinde sona gelinmiş olacak.
Bu haber 37 kez okundu.
