Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti: Kredi notunu yükseltip ’yüksek limitli’ kredi yalanıyla milyonluk vurgun

Antalya’da sosyal medya üzerinden “kredi danışmanlığı” vaadiyle bir vatandaşın kimlik ve bankacılık bilgilerini ele geçirerek 1 milyon 650 bin liralık vurgun yapan şüpheli Y.V., polisin titiz çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Antalya’da sosyal medya üzerinden "kredi danışmanlığı" vaadiyle bir vatandaşın kimlik

Antalya’da sosyal medya üzerinden kredi danışmanlığı vaadiyle gerçekleştirilen 1 milyon 650 bin liralık nitelikli dolandırıcılık olayına ilişkin 1 şüpheli yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan A.C. isimli müşteki, sosyal medyada kullanılan bir uygulama üzerinden kredi danışmanlığı profili adı altında yayın yapan şahıslarla iletişime geçtiğini belirtti. Müşteki, yapılan telefon görüşmelerinde şüpheli şahsın, tanıdığı banka görevlileri aracılığıyla findeks notunu yükselterek yüksek limitli kredi kullandıracağını söylediğini ifade etti. Bu beyanlar üzerine birçok bankada hesap açtırdığını aktaran müşteki, online bankacılık şifreleri ile kimlik bilgilerini şahıslarla paylaştığını, bilgisi dışında toplam 1 milyon 650 bin lira tutarında kredi çekilerek şüphelilerin hesaplarına yatırıldığını öğrendiğini kaydetti. Dolandırıldığını fark ettikten sonra şüpheli şahıslara bir daha ulaşamadığını belirten müşteki, şikayetçi oldu. Yapılan çalışmalar ve kamera incelemeleri neticesinde, olayı gerçekleştiren şüpheli şahsın Y.V. olduğu tespit edildi.

Görevliler tarafından yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Bu haber 675 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Muratpaşa'da 30 yıldır eşiyle lastik dükkânı işleten Mümine Kökçe,
Sıradaki Haber Oto lastik tamirine kadın eli değdi: Elinde krikoyu gören şoförler şaşırıyor