CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Dernekler Masası yetkililerinin, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’ı aradıklarını ve yarın derneğe denetime gideceklerini söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“AKP Muğla Milletvekili Yelda Gökcan’ın, Yörük Obaları Derneği’ni hedef alan ve Dernek Başkanı’nı istifaya çağıran açıklamaları sonrasında, Muğla Valiliği’nin emriyle Dernekler Masası yetkililerinin Yörük Obaları Derneği Başkanı’nı aradıklarını ve 26.08.2022 tarihinde denetime geleceklerini söylediklerini öğrendim. Bununla ilgili bir evrak da tebliğ edilmiş. Bu durum son derece manidardır. Denetim rutin bir denetimse ve bu zamana denk düşmüşse elbette sorun değildir. Ancak öyle değilse, bu durum yetkinin kötüye kullanılmasıdır.
Bu noktada şu soruların cevaplanmasını talep ediyorum;
1-En son denetim ne zaman yapılmıştır?
2- Bu denetim rutin bir denetim midir, bir talimatla mı harekete geçilmiştir? Yoksa durumdan vazife çıkarılarak mı bu denetim yapılmaktadır?
3-Bu tarz uygulamalar devlet adına yapılan denetim mekanizmasının gerektiğinde mızrak, gerektiğinde kalkan olarak kullanılabilen bir silaha dönüştürülmesi değil midir?”
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ise “Kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.
Haber :Esma Turan
Bu haber 0 kez okundu.