Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Datça’nın ünlü ‘çağla badem’i tezgaha inmeye hazır: Kilosu dudak uçuklatıyor!

Datça’nın Palamutbükü Mahallesi’nde sezonun ilk çağla badem hasadı heyecanı yaşanırken, kısıtlı üretim nedeniyle kilogramı bin liraya kadar çıkan ürünler şimdiden alıcı bulmaya başladı.

Datça'nın Palamutbükü Mahallesi'nde sezonun ilk çağla badem hasadı heyecanı yaşanırken,

Türkiye’nin birçok bölgesi kar, yağmur ve tipi ile mücadele ederken, Muğla’nın Datça ilçesinde ilk meyvelerini veren çağla bademin tezgâhlara yolculuğu başlıyor. Yılın ilk hasadı çağla badem Datça’nın en uç noktasındaki Palamutbükü Mahallesinde yapılıyor.

Ege ile Akdeniz’in kesiştiği noktada yer alan Datça ilçesinde Ocak ayı ortalarında sadem ağaçlarında başlayan çiçek dönemi, Şubat ayı sonunda meyve vermeye başladı. Yılın ilk ürünü çağla, sınırlı üretim ve yoğun talep nedeniyle şimdiden dikkat çekiyor. Toptancılar, yılın ilk ürününün kilosunu 800 lira ile bin TL’den fiyat verirken, Mart ayı ortalarında ürünün artması ile bu rakam 150-200 liraya kadar düşmesi bekleniyor.

Türkiye’nin tek coğrafi işaretli bademi nurlu bademin yanında erkenci badem ürünü kısa süren hasat dönemi, üreticiler için hem ekonomik kazanç, hem de ürünün değer kazanmasını sağlıyor. Datça bademinin aroması ve yıllar içinde oluşan marka değeri talebi arttırıyor.

Bu haber 485 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl
Sıradaki Haber Çanakkale Ruhu Muğla’da Yaşatıldı: 18 Mart’ta Duygu Dolu Anma Programı