Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CENGİZ İNŞAATIN CENNET KOY’DA YAPACAĞI TURİSTİK TESİSE ONAY ÇIKTI

Bu haberin fotoğrafı yok

Muğla’nın Bodrum ilçesi Göl Mahallesi Gökburun Mevkinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

İş insanı Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Bodrum’a bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’da, Hazine’ye ait 678 bin metrekarelik alana turistik tesis ve rezidans yapmayı planladığı projesine ilişkin, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne tanıtım dosyasını sunarak ÇED başvurusunda bulunmuştu.

Koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide arazide turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması birçok kesim tarafından tepki toplarken, Cengiz İnşaatın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunduğu ÇED dosyası incelendi ve Muğla Valiliği tarafından ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verildi.

Bakanlığın kararında şu ifadeler kullanıldı:

“Muğla ili Bodrum ilcesi Göl Mahallesi, Gökburun Mevkii, 306 ADA 1 PARSEL mevkiindeki Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Turizm Konaklama Tesisi projesi’ne Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir.”

101 APART, 83 SÜİT ODA

Öte yandan 568 milyon lira bedeli olan projenin tanıtım dosyasında yer alan bilgilerde, tesisin 101 apart ve 83 süit oda olmak üzere toplam 184 odalı olacağı, bu odalarda 540 kişinin konaklayacağı belirtilmişti.

Proje alanında iki parselin güneyinde birinci derece arkeolojik sit alanı bulunuyor. Hazırlanan ÇED dosyasında, birinci derece arkeolojik sit alanına herhangi bir müdahalede bulunulmayacağı, bu alanda hiçbir şekilde inşaat faaliyeti yapılmayacağı bilgisi de dosya da yer almıştı.

Haber :Esma Turan

Bu haber 5 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan düzenleme kapsamında, sürüş güvenliğini tehlikeye atan
Sıradaki Haber Araçlarda “Telefon Tutucu” Dönemi Değişiyor: Ön Cama Takana 21 Bin TL Ceza!