Yerel seçimlere doğru, Muğla siyasetinde atmosfer ısınmaya başladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk isim aday adaylığını açıkladı.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk isim başvurusunu yaparak, aday adaylığını açıkladı.
31 mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim takvimi işlerken belediye başkanlıkları için isimler aday adaylıklarını duyurmaya devam ediyor.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim AK Parti’den geldi.
Aslen Malatyalı olan ve Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan iş insanı Mehmet Melih Tatlıcı, AK Parti Muğla İl Başkanlığı’nda, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça’da katıldığı açıklamada Tatlıcı şunları kaydetti;
“MUĞLA’YA NEDEN ADAY OLDUM?”
“Muğla ülkemizin en güzel şehirlerinden biri; adeta bir yeryüzü cenneti! Muğla ili Turizm ve Tarım anlamında çok önemli bir potansiyel barındırması sebebiyle ülkemize çok ciddi miktarda katma değer sağlamaktadır. Aynı zamanda sahip olduğu iklimi, doğası ve yer üstü zenginlikleriyle de herkesin yaşamayı hayal ettiği bir şehir konumundadır.
Bu doğa harikası şehrimiz özellikle pandemi sonrası ülkemizin birçok bölgesinden rekor düzeyde bir göç aldı. Bunun yanında yabancıların da ilgisi şehrimize artarak devam etti. Bu süre zarfında yeterli denetim ve planlama olmadığı için şehrimizin birçok noktasında kaçak inşaatlar ve imara aykırı yapılanmalarla maalesef bu güzide şehrimizin dokusu bozulmuş, verimli tarım arazileri talan edilmiş ve sadece ticari kaygılarla yapılan imalatlar sonucu hali hazırda deprem ve afetlere dayanıksız olan yapı stoğu daha da berbat bir hale getirilmiştir.
Peki tüm bunlar olurken yöneticilerimiz ne yaptı diye soracak olursanız? Yöneticilerimiz tüm bu süreçte uyumuş; makyaj ve şov amaçlı projelerle asli görevlerini Sümen altı ederek; en temel problemleri çözmeye yeltenmemişlerdir.
Bu sebepledir ki; yaz aylarında birçok bölgemizde suyumuz yeterli gelmemektedir. Bodrum ise su krizi ile karşı karşıyadır.
Bu sebepledir ki; sezonun en yoğun dönemlerinde arıtma tesisleri; kendilerine gelen atık suyun bir kısmını arıtamadan kanallara ve denize deşarj etmektedir.
Bu sebepledir ki; Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turizm kentlerimizde yaz aylarında oluşan trafik büyükşehirlerin ana arterlerini aratmamaktadır.
Bu sebepledir ki; verimli tarım arazilerine ve sit alanlarına yapılan kaçak inşaatların önü alınamamış; ciddi bir kontrol ve ceza olmayınca da vatandaş daha fazla kaçak inşaata yönelmiştir.
Bu sebepledir ki; zamanında önlem alınmayan SİVRİSİNEKLER yüzünden vatandaşlarımız çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmışlardır.
Bu sebepledir ki; herhangi bir jeoloji ve zemin etüdü yapılmadan verimli tarım arazileri imara açılmış ve şehirlerimiz depremde zemin sıvılaşması tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır.
Bu sebepledir ki; ne Muğla Büyükşehir Belediyesinin, ne de herhangi bir ilçe belediyesinin depreme karşı dayanıksız olan yapıların dönüşümünü öngören bir kentsel dönüşüm projesi olmamıştır.”
Bu haber 7 kez okundu.
