Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükşehir günde 180 ton evsel atık ayrıştırıyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde günde 180 ton evsel atık ayrıştırılarak geri dönüşümü sağlanıyor. Doğanın korunması için büyük önem taşıyan tesiste ayrıca çöpten elektrik üretiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde çöpler ayrıştırılarak doğanın korunması sağlanırken, diğer yandan enerji üretimi yapılıyor.

Günde 180 ton evsel atığın ayrıştırıldığı Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde atıklar alüminyum kutu, pet, plastik, kağıt, karton olarak ayrılıyor. Ayrıştırmanın ardından bu materyaller geri dönüşüm firmalarına gönderiliyor. Böylelikle doğanın korunması ve geri dönüşüm sağlanması için önemli katkı sağlanıyor. Tesiste 2020 yılı Eylül ayından bugüne kadar 5 milyon 802 bin 70 ton evsel atık ayrıştırılırken oluşan metan gazından elektrik üretimi yapılıyor. Tesiste kurulan sistem sayesinde çöpten 26 Milyon 258 bin kilowatt enerji üretimi gerçekleştirilirken önemli bir enerji tasarrufu sağlanıyor.

(Büyükşehir Belediyesi Bülteni

Bu haber 6 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP İl Başkanı Nail Kızıl, Muğla–Göktepe (Bardakçı) Yolu projesinin hâlâ
Sıradaki Haber CHP’den Göktepe Yolu Tepkisi: “Muğla Halkı Artık Sonuç Görmek İstiyor”