Muğla’da çimento fabrikasına karşı mücadele sürerken fabrikada bir işçinin yaşamını yitirmesine ilişkin fabrika önünde basın açıklaması yapıldı.
Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında yapımı başlayan entegre çimento fabrikasında karşı mücadele sürüyor.
11 Mayıs Perşembe günü, Muğla Çimento AŞ 5 nolu alt taşeronu Kul Endüstriyel Makine Sanayi adlı firmada çalışan inşaat işçisi Yücel Kutlu inşaatın 4’üncü katından düşerek hayatını kaybetti.
Deştin Çevre Platformu ve Dev-Yapı-İş son yaşanan iş cinayetiyle ilgili fabrika inşaatı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, EMEP, CHP, TKP, TİP, YSP, Muğla Tabip Odası, MUÇEP, Menteşe Belediye Meclis Üyesi Ferah Gümüş, Muğla Yeşil Yaşam Derneği temsilcileri de katıldı.
Basın metnini Dev-Yapı-İş Muğla Temsilcisi Güney Şirin okudu.
BU İNŞAATI DURDURUN”
Şirin, şu ifadeleri kulland:
“Sermaye sınıfına tanınan sınırsız sömürü koşulları her gün emekçilerin hayatına mal olmaktadır. İşçilerin hayatını ne yazık ki kârdan değersiz gören bir düzen içerisindeyiz. Bu düzenin normali patronların kazanması için işçilerin ölümüne çalıştırılmasıdır. Bu yüzden işçi ölümleri politiktir. Bu yüzden işçi ölümlerinin tamamı iş cinayetidir. Sadece işçi ölümleri değil, işten kaynaklı meslek hastalıkları ve buna bağlı ölümler de iş cinayetidir.
Yetkili kurumlara sesleniyoruz bu inşaatı durdurun. Bundan sonra yaşanabilecek tüm olumsuzluklardan Muğla Çimento AŞ kadar sizlerde sorumlu olacaksınız. Ne canımızdan ne de doğamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bizler ölmek değil yaşamak istiyoruz. Doğamızı koruyarak, ekmeğimizi zehirlemeden emeğimizle yaşamak istiyoruz”

Haber : Halil Eğriboyun
Bu haber 33 kez okundu.
