Altının ons fiyatının 2920 dolar seviyelerinde durakladığına dikkat çeken Memiş, bu hafta altın fiyatlarında büyük bir hareketliliğin olmadığını vurguladı. Euro-Dolar paritesindeki yükselişler, borsadaki düşüşler ve dolar indeksindeki sert gerilemelerin ardından, petrol fiyatlarında da düşüşler yaşanırken, altının fiyatında pek bir değişim gözlemlenmedi.
Direnci kırılacak
Amerika’dan gelen tarım dışı istihdam verisinin piyasaların beklentisiyle uyumlu olması nedeniyle, altın ve gümüş fiyatlarında beklenen kırılmaların henüz gerçekleşmediğini belirten Memiş, yatırımcılara dikkatli olmayı ve piyasa verilerini takip etmeyi önerdi. Altın tarafında ise, dolar pozisyonlarını korumanın ve beklemede olmanın daha doğru olacağını söyledi. Ayrıca, 2800 dolar seviyelerinin altına doğru bir sarkma beklediğini yineledi.
Memiş, “2925 dolar direnci var. Bu bant aralığında 30 dolarlık (1.080 TL) bant aralığında oyalanmaya devam ediyor. Bir kırılma mutlaka gerçekleşecek. ” dedi
Kırılma gerçekleşirse, yukarıda 2968 dolar seviyesi ya da aşağıda 2868-2858 dolar aralığına doğru bir hareketin olacağını tahmin ediyor.
Gram altın fiyatlarına değinen Memiş, şu anda gram altının serbest piyasada 3480 TL civarında işlem gördüğünü, ancak bu fiyatın 3400-3500 TL bandında dalgalanacağını öngördü. Ons altındaki olası geri çekilmelerle birlikte, gram altın fiyatlarının da bu gelişmelerle paralel olarak hareket edeceğini ifade etti.