Doğal güzellikleriyle ünlü Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka’da, Hazine’ye ait taşınmaz Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunuldu. Mart ve Nisan aylarında yapılacak ihalelerle, Akyaka’nın yanı sıra 6 ilde daha dev araziler yeni sahiplerini bulacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelindeki taşınmaz portföyünü boşaltıyor. Yayınlanan ilanla birlikte; aralarında Muğla Akyaka’nın da bulunduğu 7 ildeki çok sayıda taşınmazın satış süreci resmen başladı. Doğal sit alanları ve özgün mimarisiyle bilinen Akyaka’daki taşınmazın satışa çıkarılması, bölge sakinleri ve çevreci çevreler tarafından yakından takip ediliyor.
İhale Mart ve Nisan Aylarında
Özelleştirme kapsamına alınan diğer yerler arasında Kayseri Talas, Muş Merkez, Manisa Akhisar, Eskişehir Tepebaşı, Gaziantep Şahinbey ve Tekirdağ Süleymanpaşa yer alıyor. İhale edilecek araziler arasında en büyüğü 44 bin metrekare ile Muş’ta bulunsa da, Akyaka’daki taşınmaz stratejik konumu ve turizm değeriyle listenin en dikkat çeken noktası oldu.
Satış Yöntemi: Pazarlık ve Açık Artırma
İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif alınmasıyla başlayacak. Süreç, pazarlık görüşmelerinin ardından belirlenen isteklilerin katılımıyla yapılacak “açık artırma” usulü ile sonuçlandırılacak. Akyaka ve diğer illerdeki bu dev satışların Mart ve Nisan ayları içerisinde tamamlanması planlanıyor.
İstanbul’da Yeraltı Suları da Kiralanıyor
Öte yandan İstanbul Valiliği de Maltepe ve Eyüpsultan’da bulunan kamuya ait yeraltı sularını ticari amaçla 9 yıllığına kiraya vereceğini duyurdu. Maltepe’deki kuyular için 3.9 milyon TL, Eyüpsultan Kemerburgaz’daki kuyular için ise 19.8 milyon TL muhammen bedel belirlendi.
Bu haber 857 kez okundu.
