Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi’nde ormanda 81 kaçak göçmen yakalandı, gözaltına alınan 6 organizatör tutuklandı.
Muğla İl Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Akyaka Mahallesi’nden Yunan adalarına göçmen kaçakçılığı yapılacağı istihbaratına ulaştı. Ekipler, kaçak göçmenlerin içerisinde bulunduğu 5 minibüsü takibe aldı.
Ormanda durdurulan araçlarda yapılan aramada 81 kaçak göçmen yakalandı, organizatör şüphelisi 6 Türk de gözaltına alındı.
Araçlarda yapılan aramalarda, 17 şambrel, 4 hava pompası, 1 şişme yelek ve 1 şişme bot ele geçirildi.
Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen organizatör şüphelileri E.Ç., N. G., M. K., Ö. K., G.G., ile R. A. tutuklandı.

Haber :Esma Turan
Bu haber 9 kez okundu.
