Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akbelen için Menteşe’de Buluşma Çağrısı

Akbelen’de devam eden ağaç kesimleri ve acele kamulaştırma uygulamalarına karşı yıllardır mücadele eden İkizköylüler, süreci değerlendirmek ve ortak yol haritası belirlemek amacıyla 17 Ocak Cumartesi günü Muğla’nın Menteşe ilçesinde toplantı düzenleyecek.

Akbelen’de devam eden ağaç kesimleri ve acele kamulaştırma uygulamalarına karşı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda yaşanan gelişmelere tepki gösteren İkizköylüler, kamuoyuna açık bir toplantı çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, aylar süren baskıların bugün açık bir talana dönüştüğü, zeytinliklere girildiği ve köylülerin topraklarının ellerinden alınmak istendiği ifade edildi.

Yaklaşık 7 yıldır Akbelen’i savunduklarını vurgulayan köylüler, bu mücadelenin ancak dayanışmayla sürdürülebildiğine dikkat çekti. Açıklamada, Akbelen’i savunan, yaşananlara itirazı olan ve sürece katkı sunmak isteyen herkes bir araya gelmeye davet edildi.

Akbelen’de yaşananlara karşı izlenecek yolun ve önümüzdeki dönemde atılacak adımların ele alınacağı toplantının, acele kamulaştırma mağduru köylüler başta olmak üzere tüm yurttaşlara açık olduğu bildirildi.

TOPLANTI YARIN MENTEŞE’DE

Toplantı, 17 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Bu haber 62 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da görevli genç doktor Zeynep Sude Taş, İstanbul'daki evinde
Sıradaki Haber Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi