Muğla Planlama Ajansı (MUPA) tarafından düzenlenen “Gençlerin Gözünden Kent ve Gelecek” bilgilendirme toplantısı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde geniş katılımla gerçekleştirildi.
Muğla’nın geleceğini gençlerin bakış açısıyla şekillendirmeyi hedefleyen toplantıda, kent planlamasına dair önemli değerlendirmeler yapıldı. Etkinliğe katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, MUPA’nın görev ve misyonunu anlatarak son dönemde gelen eleştirilere açıklık getirdi. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras da gençlerin kent yönetimine dahil edilmesinin önemine dikkat çekti.

Aras: “Doğru Yoldayız”
Aras, MUPA’nın sadece yerel yönetim değil; ticaret odası, üniversite, kamu kurumları ve akademik dünya arasında bir köprü olduğunu belirtti. Aras, “MUPA ayrıca Muğla’da ticaret odamız, üniversitemiz, kamu kurumlarımız ve yerel yönetimler arasında bir köprü kuruyor. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden çok değerli akademisyenlerin yer aldığı bir danışma kurulumuz var. Muğla’nın ve bölgenin geleceği için çalışıyoruz. Bu nedenle doğru yolda olduğumuzu tekrar vurgulamak isterim. Ajansımızda Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenler yer alıyor. Doğru yolda olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum” dedi.
Aras: “Ajansımızı kurduğumuzdan beri yoğun çalışmalar yapıyoruz. Son dönemde planlama ajansları önem kazandı. İstanbul Planlama Ajansı gibi örneklerden yola çıkarak biz de Muğla’da MUPA’yı kurduk. Bu tür ajanslar kısa vadede somut çıktılar üretmeyebilir ama uzun vadede geleceği planlayan kurumlardır. ‘MUPA ne iş yapıyor?’ diye soranlar oluyor. İşte MUPA, kentin tüm verilerini toplayıp işleyen, bu verileri somut projelere ve eylem planlarına dönüştürmek üzere çalışan bir yapıdır” ifadelerine yer verdi.

Köksal Aras: “Gençlerle Kent Kurmak Zorundayız”
Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras ise konuşmasında gençlerin kente dair fikirlerinin dikkate alınmasının önemini vurguladı. “Gençlerle bir arada olmak, onların vizyonunu dinlemek yerel yönetimler için çok kıymetli” diyen Köksal Aras, teknolojik girişimciliğe ve katılımcı yönetime dair projelerden söz etti.
“Yeni Nesil Bir Muğla İnşa Ediyoruz”
Köksal Aras, Menteşe Belediyesi olarak açacakları Teknolojik Girişimcilik Merkezi ile ilgili bilgiler de paylaştı: “Eğitim alanları, dijital üretim stüdyosu, 3D yazıcılar ve girişimcilik teknolojileriyle donatılmış bir alan kuruyoruz. Yeni dünyanın becerilerine uygun bir Muğla için çalışıyoruz.”
“İnanmak, Başarının Yarısından Fazlasıdır”
Kadın ve genç bir belediye başkanı olarak bu sorumluluğu gururla taşıdığını ifade eden Gonca Köksal Aras, gençlere şu sözlerle seslendi: “Siz inandığınızda kararlılık da gelir, emek de, başarı da. Hep birlikte yürüyelim.”
Bu haber 21 kez okundu.

