Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yüzde 25 kira artışı uzatılmayacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak” dedi.

AK Parti iktidarının “Faiz sebep, enflasyon sonuç” diyerek genel kabul görmüş ekonomi politikalarının tersine bir politika izlemesi sonrası son üç yılda enflasyon rekor seviyelere ulaşmış, kiralar da tavan yapmıştı.

Bundan dolayı iki yıl önce kira artışlarına yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Geçtiğimiz yaz bir seneliğine daha uzatılan uygulama önümüzdeki temmuzda sona erecek.

TV100 canlı yayınında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şunları dedi:

“Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak.”

Bu haber 13 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül
Sıradaki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayan Kaya Muğla’da İftarda Vatandaşlarla Buluştu