Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam

HAYDOS kurucusu Türkan Dağdelen’in kardeşinden açıklama: “Ömrünü iyiliğe adadı”


Muğla’nın Ortaca ilçesinde hakkında kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle teslim olarak cezaevine gönderilen HAYDOS kurucusu Türkan Dağdelen’in ardından kardeşi Nuray Dağdelen açıklama yaptı. Açıklamada, Türkan Dağdelen’in 20 yılı aşkın süredir hayatını sahipsiz hayvanlara adadığı vurgulanırken, yaşanan hukuki süreçte kendi haklarını savunmakta yetersiz kaldığı ifade edildi.


Muğla’nın Ortaca ilçesinde hakkında kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle teslim olarak


Muğla’nın Ortaca ilçesinde Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) kurucusu ve “Panter” lakabıyla tanınan Türkan Dağdelen’in kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle geçtiğimiz hafta teslim olarak cezaevine gönderilmesinin ardından, kardeşi Nuray Dağdelen yazılı açıklama yaptı.
Nuray Dağdelen açıklamasında, ablasının 20 yılı aşkın süredir hayatını sahipsiz hayvanlara adadığını belirterek, “Türkan Dağdelen, HAYDOS’un kurucusu olup yıllardır hiçbir karşılık beklemeden dilsiz canlar için mücadele etmektedir. Geçmişte dernek başkanlığı yapmış olsa da bugün herhangi bir resmi sıfat taşımadan tamamen gönüllülük esasıyla çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

“Kendi haklarını savunmayı başaramadı”

Açıklamada, hukuki sürecin bu noktaya gelmesinde Türkan Dağdelen’in uzun yıllar yurt dışında yaşamasının ve tüm odağını hayvan haklarına vermesinin etkili olduğu ifade edildi.
Nuray Dağdelen, “Başkalarının ve hayvanların haklarını savunmak için yıllarca mücadele eden Türkan Dağdelen, ne yazık ki Türkiye’deki hukuki süreçlerde kendi kişisel haklarını korumayı ve kendisini savunmayı aynı ölçüde başaramamıştır” dedi.

“Faaliyetler şeffaf şekilde yürütüldü”

Açıklamada ayrıca, yaşanan sürecin herhangi bir kişisel çıkar nedeniyle değil, tamamen hayvan hakları mücadelesi kapsamında geliştiği savunuldu. Dernek faaliyetlerinin devletin ilgili kurumlarının denetiminde, şeffaf ve yasalara uygun şekilde sürdürüldüğü belirtildi.
Türkan Dağdelen’in bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle çeşitli ödüller aldığına dikkat çekilen açıklamada, “1914–2013 Muğla’da 100 Yılda 100 Kadın”, Türkiye Halk Sağlığı Derneği ve Fethiye Rotary Kulübü tarafından verilen ödüllerin bunun göstergesi olduğu kaydedildi.

“En kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz”

Nuray Dağdelen açıklamasının sonunda, dosyaların yeniden değerlendirilmesini temenni ederek, “Ömrünü iyiliğe adamış bir hak savunucusu olarak en kısa sürede yeniden aramıza dönmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ADM Elektrik, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 20 Mayıs tarihinde
Sıradaki Haber ADM duyurdu: Muğla’da bu mahallelerde 6 saatlik elektrik kesintisi olacak