Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu MUSKİ ile Tüm Yerel-Sen Muğla Şubesi arasında çalışanların ekonomik ve sosyal haklarınıgeliştirmeye yönelik Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme kapsamında çalışanlara yüzde 120 oranında sosyal denge tazminatı uygulanacak. Ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramları’nda 15 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL bayram yardımı da ilk kez sözleşmeye eklendi.
Başkan Şimşek: “Çalışanlarımızın haklarını korumayı sürdüreceğiz”
Sözleşmenin karşılıklı imzalanmasının ardından açıklama yapan Tüm Yerel-Sen Muğla Şube BaşkanıUfuk Şimşek, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a, çalışan dostu yaklaşımı ve yerel yönetim emekçilerinin haklarının geliştirilmesine verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. Çalışanlarımızın haklarını korumaya ve geliştirmeye yönelik mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Başkan Aras: “Emekçinin hakkını koruyan, çalışanını destekleyen bir anlayışla hareket ediyoruz”
Ağır ekonomik koşullar altında yaşayan çalışanların haklarını korumak için çalıştıklarını ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras şunları söyledi:
“Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak emeğin değerini bilen, çalışanının alın terini koruyan bir anlayışla hareket ediyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek, sosyal haklarınıgeliştirmek ve emeklerinin karşılığını en iyi şekilde almalarını sağlamak bizim öncelikli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Çalışanlarımızın mutlu, huzurlu ve güvende olduğu bir çalışma ortamı, hizmet kalitesine de doğrudan yansır. Bu anlayışla emekçilerimizin yanında olmaya, haklarını geliştiren adımlar atmaya devam edeceğiz.”
Bu haber 95 kez okundu.
