Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı’na ilişkin davada firari sanık olarak aranan iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı’nın Muğla’da yakalandığı öğrenildi.
Hakkında “olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçundan 876 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen ve yaklaşık 250 gündür yakalama kararıyla aranan Danacı’nın Muğla’nın Ortaca ilçesinde saklandığı adresin tespit edildiği öğrenildi.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ortaca’da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Danacı’nın Kahramanmaraş’a götürüldüğü ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.
Kolon kesildiği tespit edilmişti
6 Şubat depremlerinde yıkılan Ezgi Apartmanı’nın zemin katında bulunan pastanede kolon kesildiğinin tespit edildiği ve bu nedenle binanın çöktüğü iddia edilmişti. Yaşanan faciada 35 kişi hayatını kaybetmişti.
11 sanık yargılanıyor
Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 7’si kamu görevlisi olmak üzere toplam 11 sanık yargılanıyor.
“Olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçundan 876 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanan sanıklar arasında pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı da yer alıyor.
Davada ayrıca dönemin bazı belediye görevlileri ve teknik sorumluları hakkında da farklı suçlamalarla hapis cezaları talep ediliyor.
Davanın 10’uncu duruşmasının 24 Nisan’da görüleceği öğrenildi.
Bu haber 64 kez okundu.
