Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahmet Aras’tan “Müjde Ar” Kararına İlk Tepki: “Bu Haksız Ceza Bozulacak!”

Müjde Ar ve komşularının gürültü şikâyeti üzerine açılan davada verilen hapis cezasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras açıklamada bulundu. Aras, kararın istinaf veya temyiz aşamasında bozulacağına inandığını söyledi.

Müjde Ar ve komşularının gürültü şikâyeti üzerine açılan davada verilen

Bodrum’da sinema sanatçısı Müjde Ar ve komşularının gürültü şikâyeti üzerine açılan davada, eski Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bir belediye yetkilisi hakkında “görevi ihmal” suçundan hapis cezası verildi. Mahkeme her iki isim için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme kararının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Aras’tan Karara İlişkin Açıklama

Ahmet Aras açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih, 2020 yılının Mart ayı.. Ülkemiz ve tabii ki Bodrum, Pandemi adlı öldürücü bir sorun ile tanışmış durumda. Bodrum’daki turizm tesisleri ve işletmeler hayatta kalma mücadelesi vermeye başlamış, Cumhurbaşkanlığı kararıyla işletmelerden ve tesislerden personel çıkartılması yasaklanmış, hayatlarımızdan tesislerimize kadar her şeyimizi kaybetmekle karşı karşıya kalmışız..

Böylesine olağanüstü zor bir yılın Haziran ayında, beş yıldızlı olduğu için her türlü eğlence etkinliğine izni olan BVS Bosphorus otel içinde açılan Günay Restaurant’ın canlı müzik etkinliklerinin, değerli sanatçımız Müjde AR’ı rahatsız ettiğini öğrendik.

Söz konusu otele çok yakın, turizm tesisi alanı olan bir yerde ve pansiyon ruhsatı ile inşa edildiğinden, konut olarak kullanılmaması gereken bir sitede ikamet eden değerli sanatçımızın şikayet ettiği Günay Restaurant, Pandemi ortamında 400 kişiye yakın personel istihdam eden BVS Bosphorus Otel içinde faaliyet gösteren ve gece saat 01.00’e kadar açık havada canlı müzik yapma hakkına sahip olan bir işletme. Bu işletme ile ilgili saat aşımı veya yüksek ses şikayetleri her defasında ilgili birimlerimizce denetlenmiş, herhangi bir aykırılık tespit edildiğinde ise gerekli olan her türlü işlem yapılmıştır.

Bodrum Belediyesi olarak bu işletmeye kestiğimiz cezalar ve bu işletme hakkında yapmış olduğumuz suç duyuruları da Müjde Hanım’ın açtığı davanın kararında yer almaktadır. Dolayısıyla bu işletme hakkında herhangi bir eylemsizliğimiz söz konusu değildir. Yürürlükteki mevzuat çerçevesinde idari yaptırımlar uygulanmış, belediyenin görev ve sorumlulukları yerine getirilmiştir. Bunun aksi yönde bir delil de dava dosyasında bulunmamaktadır.

Bu gerçeklere rağmen, hükmün açıklanması geri bırakılarak tarafıma verilen haksız cezanın, istinaf veya temyiz aşamasında bozulacağına inanıyorum.

Turizm alanında pansiyon ruhsatı ile inşa edilmiş bir sitede oturduğunu unutarak, beş yıldızlı bir otelin bünyesindeki yasal eğlence etkinlikleri nedeniyle benden şikayetçi olan Müjde Hanım’ın bilmesi gereken, turizm alanında eğlencenin engellenemeyeceğidir.”

Hapis Cezası Verilmişti

Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Müjde Ar ve komşularının gürültü şikâyeti üzerine eski Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bir belediye yetkilisi hakkında “görevi ihmal” suçundan hapis cezası verildi.

Mahkeme, her iki isim için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Bu haber 393 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla emniyeti, Ramazan Bayramı boyunca 416 personel ve havadan destekli
Sıradaki Haber Muğla’da “Bayram sensiz olmaz” mesaisi