Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köyceğiz’de kimyasal maddeden etkilen 4 personel taburcu edildi

Muğla Köyceğiz’de bir depoda yaptıkları denetim sırasında plastik üretiminde kullanılan “akrilonitril” gazından etkilenen 4 kamu personeli, AFAD KBRN ekiplerinin ölçümleri ve hastanedeki tedavilerinin ardından sağlıkla taburcu edildi.

Muğla Köyceğiz’de bir depoda yaptıkları denetim sırasında plastik üretiminde kullanılan

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde depo denetimi sırasında kimyasal gaza maruz kalan 4 kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Edinilen bilgiye göre, 7 Şubat Cumartesi günü Milli Emlak Müdürlüğü bünyesindeki bir depoda rutin denetim gerçekleştiren 4 personel, ortamdaki bir gazdan etkilenerek gözlerinde yanma ve rahatsızlık şikayetiyle hastaneye başvurdu. Olayın ardından bölgeye Muğla ve Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüklerinden uzman KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) ekipleri sevk edildi. Çevre güvenliği sonrası özel koruyucu kıyafetlerle depoya giren ekipler, gelişmiş cihazlarla ortamda detaylı ölçüm gerçekleştirdi. GDA-2 cihazı ile yapılan ölçümlerde, ortamda 11 ppm değerinde akrilonitril (acrylonitrile) gazı tespit edildi. Ekiplerin gerçekleştirdiği radyasyon ölçümlerinde herhangi bir olumsuzluğa veya sızıntıya rastlanmadı.

Öte yandan hastaneye başvuran 4 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Tespit edilen akrilonitril maddesinin, özellikle plastik ve sentetik kauçuk üretiminde kullanılan, keskin kokulu ve yüksek miktarda solunduğunda sağlığa zararlı olabilen kimyasal bir bileşik olduğu bilinirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu haber 48 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Marmaris'te kavga ihbarı üzerine bölgeye giden yunus timleri, şüpheli bir
Sıradaki Haber Kavga ihbarına giden polis torbalarca uyuşturucu yakaladı