Muğla’da 2025 yılında 20 farklı sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kurulan Muğla Aile Platformu, ilk büyük organizasyonunu gerçekleştirdi. “Türkiye Yüzyılında İnsan, Aile ve Toplum” başlığıyla düzenlenen panel, yoğun bir katılımla takip edildi.
“Nesli ve Aileyi Korumak Her Vatanseverin Görevidir”
Etkinliğin açılışında konuşan Platform Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir, hiçbir isim veya amblem kaygısı gütmeden sadece aile ve nesil hassasiyetiyle bir araya geldiklerini vurguladı. Demir, “Nesli ve aileyi ifsad eden tüm faaliyetleri bertaraf etmek, kalbinde gelecek endişesi duyan her vatanseverin görevidir” diyerek tüm sivil toplum kuruluşlarını bu “iyilik hareketine” davet etti.

Devletin İlan Ettiği “Aile On Yılı” Vurgusu
Platform Danışma Kurulu Başkanı ve 23. Dönem Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, Türkiye’nin nüfus verileri ışığında tehlike çanlarının çaldığını belirtti. Sayın Cumhurbaşkanlığı tarafından 2026-2035 yıllarının “Aile ve Nüfus On Yılı” ilan edilmesinin toplumsal farkındalık için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Hıdır, sivil toplumun bu süreçteki rolüne dikkat çekti.
Nörobilimden Sosyolojiye: Aileye Bilimsel Bakış
Prof. Dr. Bilal Duman, erdemli davranışların nörolojik temellerini anlattığı sunumunda, “Beyni hangi koşul ve bilgilerle donatırsak, zihniyet yapımız ona göre şekillenir. Beyni eğit ki, erdemli nesiller yetişsin” dedi.
Kayseri Aile Platformu Başkanı Ahmet Avanlıer, ailenin “son kale” olduğunu hatırlatarak küresel tehditlere karşı ferdi ve kurumsal mücadelenin şart olduğunu belirtti.
Dr. Bulut Akdoğan, sosyal medya bağımlılığına karşı en büyük kalkanın “aile içi iletişim” ve “dijital okuryazarlık” olduğunu vurguladı.
Dr. Talha Turhan, kuşaklar arası çatışma alanlarını analiz ederek ortak bir gelecek için empati yollarını anlattı.
Gençlerden Plaket Takdimi
Geniş bir kitle tarafından ilgiyle takip edilen panelin sonunda, Muğla Aile Platformu’nun en genç üyeleri olan Türkiye Gençlik Birliği yöneticileri, konuşmacılara plaket takdim etti.

Bu haber 28 kez okundu.
