Tüm Yerel-Sen Muğla Şubesi Başkanı Ufuk Şimşek, memur ve memur emeklilerine yapılan 2026 yılı maaş artışlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Şimşek, ocak ayında açıklanan enflasyon rakamlarının, memura verilen zammın daha ilk aydan eridiğini net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.
Memur ve memur emeklilerinin 2026 yılı Ocak ayında yüzde 7,86 enflasyon farkı ve yüzde 11 toplu sözleşme zammı olmak üzere toplamda yüzde 18,86 oranında artış aldığını hatırlatan Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan ocak ayı enflasyonunun yüzde 4,84 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.
Açıklamasında hayat pahalılığına vurgu yapan Şimşek, “Başta gıda, kira, ulaşım ve temel tüketim harcamaları olmak üzere artan yaşam maliyetleri karşısında memurun alım gücü korunamamıştır. Maaşlara yansıyan artış, daha cebe girmeden enflasyonla geri alınmıştır” ifadelerini kullandı.
Tüm Yerel-Sen Muğla Şubesi olarak uyarılarını yinelediklerini belirten Şimşek, enflasyon farkının memuru koruyan bir mekanizma olmadığını savunarak şunları kaydetti:
“Enflasyon farkı, memuru telafi eden değil, gecikmiş bir düzeltmedir. Toplu sözleşme zamları gerçek enflasyon karşısında yetersiz kalmaktadır. Memurun alım gücünü koruyacak kalıcı ve gerçekçi bir ücret politikası hayata geçirilmelidir.”
Şimşek açıklamasını, “Kamu emekçisinin emeği rakam oyunlarıyla değersizleştirilemez. İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret, lütuf değil haktır” sözleriyle tamamladı.
Bu haber 542 kez okundu.
