Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur-Sen’den Muğla’da Maaş Tepkisi: “Gelirde Adaletsizlik Kamuda Huzuru Bozdu”

Memur-Sen Muğla Şubesi, 2026 yılının ilk maaş gününde Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Özcan Çiçek, kamu çalışanları arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesini ve kapsamlı bir kamu personel reformunun hayata geçirilmesini istedi.

Memur-Sen Muğla Şubesi, 2026 yılının ilk maaş gününde Menteşe Sınırsızlık

2026 yılının memurlar için ilk maaş gününde Memur-Sen’e bağlı kamu görevlileri, “Ücrette Dengesizlik, Gelirde Adaletsizlik, Kamuda Huzursuzluk Bitsin” sloganıyla Türkiye genelinde meydanlara çıktı. Muğla’daki eylem, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Memur-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek tarafından yapılan basın açıklamasında, 7. ve 8. Dönem Toplu Sözleşmelerde memurlara verilen zam oranlarının, kamu çalışanlarını enflasyon karşısında korumadığı ve kamudaki ücret dengesini bozduğu vurgulandı.

Çiçek, “Kamu işvereni ve Hakem Heyeti’nin aldığı kararlar sadece memuru enflasyona ezdirmekle kalmamış, aynı zamanda kamu personeli arasındaki ücret dengesizliğini derinleştirmiştir. Aynı kurumda, aynı odada çalışan farklı statülerdeki personel arasında oluşan uçurum artık görmezden gelinemez hale gelmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında benzer bir ücret çarpıklığını düzelttiğini hatırlatan Çiçek, “Bugün sistem yeniden altüst olmuştur. Emeğimiz, eğitimimiz ve mesleki birikimimiz yok sayılmıştır. Kamuda iş barışı bozulmuş, çalışma huzuru zarar görmüştür” ifadelerini kullandı.

“Parçacı Değil, Bütüncül Reform Şart”

Memur-Sen olarak parçacı düzenlemelere karşı olduklarını dile getiren Çiçek, ücret adaletsizliğinin ancak bütüncül bir kamu personel reformu ile giderilebileceğini belirtti. “Belirli kesimleri kapsayan tekil düzenlemeler, çarpıklığı çözmez; aksine derinleştirir” diyen Çiçek, memurun ezilerek enflasyonla mücadelenin yürütülemeyeceğini vurguladı.

Çiçek ayrıca, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun artık ihtiyaçlara cevap vermediğini savunarak, sendika yasasının ILO normlarına uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

“Bu Yıl Memurların Yılı Olmalı”

Açıklamanın sonunda hükümete çağrıda bulunan Özcan Çiçek, “Ücret dengesizliğinin sona erdirilmesi, kamuda huzurun sağlanması ve emekliliğe yansıyacak şekilde refah payı verilmesi artık ertelenemez. İmtiyaz değil, alın terimizin karşılığını istiyoruz. Kamuda adalet, işyerlerinde huzur ve çalışma barışı talep ediyoruz” dedi.

Basın açıklaması, “Yaşasın Hak, Yaşasın Emek, Yaşasın Adalet, Yaşasın Mücadele” sloganlarıyla sona erdi.

Bu haber 63 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da görevli genç doktor Zeynep Sude Taş, İstanbul'daki evinde
Sıradaki Haber Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi