Muğla’nın Dalaman ilçesinde, Kille Koyu’nda “Özel Çevre Koruma Bölgesi” içinde yapılması planlanan yat bağlama iskelesi (marina) projesi büyük bir toplum tepkisine neden oldu. ÇED süreci başlatılan projeye karşı Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, dernekler, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. TİGEM’de yapılması planlanan Halkın Katılımı Toplantısı ise protestolar nedeniyle gerçekleşmedi.
Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, projenin Dalaman-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde kaldığını, aynı zamanda 3. Derece Doğal Sit Alanı ve “Önemli Doğa Alanı” statüsünde olduğunu hatırlatarak projenin bölgeyi geri dönülmez şekilde tahrip edeceğini söyledi.
Durmuş, Kille Koyu için verilen mücadelede bölge halkı, siyasi partiler ve çevre ilçelerin de desteğiyle güçlü bir dayanışma sergilendiğini vurguladı. “Halkın denizi parsel parsel satılıyor” diyerek projeye karşı durduklarını kaydeden Durmuş, konuşmasında Muğla Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü’nü hedef alan açıklamalarda bulundu:
“Bugün Dalaman’da omuz omuza bir direniş gösterdik! Bana Kille’de bahçe düzenlemesi yapmaktan tutanak tutan Muğla Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü şimdi karşımda marinayı savunuyor. Yazıklar olsun.”
Durmuş, dayanışmaya katılan tüm siyasi parti ilçe başkanlarına, Kille Koyu Koruma Platformu’na, STK’lara, derneklere, muhtarlara ve vatandaşlara teşekkür etti.
“Kille Koyu halkındır, halkın kalacak!” diyerek mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.


Bu haber 95 kez okundu.

