Eğitim Sen Muğla Şubesi ve Öğrenci Velileri Derneği (Velider), yeni müfredatı kabul etmediklerini yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdular.
Eğitim Sen Muğla Şubesi ile Öğrenci Velileri Derneği (Velider) üyeleri, yeni müfredat hakkında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptılar.
Eğitim Sen Muğla Şubesi’nden şu açıklama yapıldı;
“Eğitim Sen Muğla Şubesi ve Velider (Öğrenci Velileri Derneği) birlikte yeni müfredatı kabul etmediğimizi basın açıklamasıyla duyurduk. Basın açıklamasında Türkiye yüzyılı maarif modeli adı altında hükümetin tek tip insan yetiştirme projesinin bir parçası olduğunu dile getirdik. Müfredatın oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını, inceleme süresinin ve açıklama zamanının bunun göstergesi olduğunu haykırarak bize yapılan bu dayatmayı kabul etmediğimizi dile getirdik. Yeni müfredatta Felsefe gibi öğrenciyi düşünmeye yönelten derslere 67 sayfa ayrılırken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine toplam 572 sayfa ayrılmasının içerik hakkında önemli bir bulgu olduğunu söyledik. Bireycilikle, milliyetçilikle, dini ve milli değerler ve rekabet ile yoğrulmuş, bilimsel, sanatsal, estetik açıdan sığ, büyük ölçüde dini kural ve referanslara dayanan bir dilin kullanıldığı yeni eğitim müfredatının çocuklarımıza/öğrencilerimize verebileceği hiçbir şey yoktur. Eğitim müfredatı, öğrencilere yaşamı bir bütün olarak kavramayı hedefleyen, çocuk ve gençlerin çok yönlü gelişimlerine hizmet edecek öğrenme yaşantılarını içeren laik ve bilimsel bir içerikte olmak zorunda olduğunu hep birlikte tüm kararlılığımızla kamuoyuna duyurduk.”
“Türkiye yüzyılı maarif modeli, adı altında hükümetin tek tip insan yetiştirme projesinin bir parçası. Müfredatın oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını, inceleme süresinin ve açıklama zamanının bunun göstergesi olduğunu haykırarak bize yapılan bu dayatmayı kabul etmiyoruz. Yeni müfredatta Felsefe gibi öğrenciyi düşünmeye yönelten derslere 67 sayfa ayrılırken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine toplam 572 sayfa ayrılmasının içerik hakkında önemli bir bulgu olduğunu söyledik. Bireycilikle, milliyetçilikle, dini ve milli değerler ve rekabet ile yoğrulmuş, bilimsel, sanatsal, estetik açıdan sığ, büyük ölçüde dini kural ve referanslara dayanan bir dilin kullanıldığı yeni eğitim müfredatının çocuklarımıza/öğrencilerimize verebileceği hiçbir şey yoktur. Eğitim müfredatı, öğrencilere yaşamı bir bütün olarak kavramayı hedefleyen, çocuk ve gençlerin çok yönlü gelişimlerine hizmet edecek öğrenme yaşantılarını içeren laik ve bilimsel bir içerikte olmak zorunda.”
Bu haber 4 kez okundu.

