Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aykın: “Suyumuzu; Eşitlikle, makul bedelle koruyacak, üretecek, paylaşacağız”

Vatan Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emre Aykın,

Vatan Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emre Aykın, Dünya Su Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Aykın; “Suyumuzu halkımıza eşitlikle ve makul bedelle ulaştıracak, koruyacak, üretecek, paylaşacağız. Yara bantları ile kapatılmaya çalışılan utanç tablolarından Muğla’mızı kalıcı çözümleri ile kurtaracak olan güç ve çelik irade Vatan Partisi’ndedir.” dedi.

Vatan Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emre Aykın, edilen 22 Mart 2024 Dünya Su Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Aykın açıklamasında, bugün; 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kabulü ile ilan edilen 22 Mart 2024 “Dünya Su Günü” olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kaydetti;

“Su, varoluşunun doğası gereği tüm canlıların hayatta kalma mücadelesinde temel yapı taşıdır. Bizlere de, bizler için toprağa da can veren sudur. Dünyamız; plansız kaynak kullanımı, kaynakların korunamaması, suyun varlığı ve geleceği hakkında gereken önlemlerin alınmaması ve doğanın bozulan dengesi karşısında yakın gelecekte susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bununla birlikte; -Dünya’mız adına en vahim örnek olarak- Emperyalizm’in zulmü ve sömürüsü altında tüm yer altı ve yer üstü zenginlik kaynakları talan edilen Afrika yıllardır temiz suya kavuşamamakta, ölümlerle yüzleşmekte; tüm bunlar, sessiz kalan Dünya’nın gözleri önünde olmaktadır. Su konusunda nutuklar atan liderlerin hassasiyetleri desteğe, sözde destekleri gerçeğe ve çözüme dönüşmemektedir. Ne yazık ki, tehlike çanlarına rağmen ülkemizde de gereken farkındalık oluşmamıştır. Muğla’mız da aynı durumdadır. Günümüzü kurtaran geçici çözümlerin kalıcı sonuç doğurmayacağı aşikardır. Ne zaman ki toprak, beton ve atıktan çok ağaçla ve yeşille buluşur, ne zaman ki suyun enerji dahil tüm her şeyden daha üstün bir kamusal yarara konu olduğu anlaşılır, ne zaman ki yönetenler suyun üzerinde tüm insanlığın ortak ve eşit hakkı olduğunu insanların da yaşama hakkına sahip oldukları bilincine kavuşurlar, o zaman Dünya’mızın kendini yenileyen döngüsünde suyun korunması ve geleceğe taşınması mümkün olur.
Yara bantları ile kapatılmaya çalışılan utanç tablolarından Muğla’mızı kalıcı çözümleri ile kurtaracak olan güç ve çelik irade Vatan Partisi’ndedir.
Halkımız için irade ve siyasetimizi, insanın doğaya ait olduğu farkındalığı ile doğayı korumaya, suyu ve yaşamı geleceği taşımaya, kaynaklarımızı korumaya ve Muğla’mızı, Emperyalizm ve Kapitalizm”in yıkıcı saldırılarından korumaya adıyoruz. Günün öneminin, Muğla’mızda bir farkındalık oluşturacağı inancıyla; halkımızın ortak irade ve gücü ile projelerimizi ve acil eylem planlarını hayata geçirecek, MUSKİ kurumunu çözüm üreten bir yapıya kavuşturacak, projelerimizi 10 yıl geriye dönük şekilde yoksun bırakıldığımız 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı’nı ilk iş olarak düzenleyip yürürlüğe koyarak plan notları içine alacak, suyumuzu halkımıza eşitlikle ve makul bedelle ulaştıracak; koruyacak, üretecek, paylaşacağız.”

Bu haber 4 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menteşe Orhaniye Mahallesi’nde motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi
Sıradaki Haber Menteşe’de Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı 2 Yaralı