Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Limon dalında 1 Lira Pazarda 15 Lira!

Türkiye’nin narenciye deposu olan Muğla’nın Fethiye Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman

Türkiye’nin narenciye deposu olan Muğla’nın Fethiye Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde limon dalında 1 Lira, pazarda 15 Lira’dan satılıyor. Üretici maliyetinden dolayı limonu toplayamazken, alıcı da bulunmuyor.

Akdeniz ve Ege Bölgesinde yetişen kış aylarının vazgeçilmezi C vitamini deposu limon Muğla’da üreticiyi üzdü. Fethiye, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da ki limon üreticisinin bu yıl yüzü gülmedi, mahsüller ağaçta kaldı.
Zarar eden üreticiler mahsüllerini toplayamıyor, yevmiye ücretlerini ödemekte güçlük çekiyor, mahsüllerine alıcı bulamıyor.
Limon fiyatları maliyetlerin üstüne çıkarken, limonu dalında 1 Lira’dan satan üreticinin masrafı 1,5 Lira oluyor. Ancak pazardaki tezgahlara gelene kadar limonun fiyatı 15 Lira’yı buluyor.

Bu haber 32 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2026 ÖTV muafiyeti üst limiti 2 milyon 873 bin TL’ye
Sıradaki Haber Emekliye ÖTV’siz Araçta Şartlar Belli Oldu