Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“NEFES” MUĞLA’DA

TUSAŞ ve Skorsky tarafından ortak üretilerek Orman Genel Müdürlüğü (OGM)

TUSAŞ ve Skorsky tarafından ortak üretilerek Orman Genel Müdürlüğü (OGM) envanterine dahil olan ilk yangın söndürme helikopteri “Nefes” Muğla’da göreve başladı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Güvercinlik Gökçeler Yangın Yönetim Merkezi helikopter pistinde konuşlu olarak görev yapacak T70 yangın söndürme helikopteri 2 pilot ve 2 teknisyen mürettebatıyla görev yapacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) tarafından, yerli ve milli imkanlarla geliştirilip, orman yangınları ile mücadelede kullanılmak üzere OGM’ye teslim edilen T-70 helikopteri, Orman Genel Müdürlüğünün kendi envanterinde olan ilk yangın söndürme helikopteri olma özelliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayında yapılan tanıtımda “Nefes” ismini verdiği helikopter, bir seferde 2,5 ton su atabilme özelliğine sahip. T70 helikopteri yangınla mücadelenin yanında arama kurtarma çalışmalarında da görev alabilecek.

Haber :Ferdi Yavuz

Bu haber 16 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla'da bayram dönüşü sakin geçse de denetimler nefes kesti: 400
Sıradaki Haber Muğla’da Bayram Dönüşü Trafiği “Uçan Göz” Kıskacında!