Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muğla’da 225 aday adayı arasında sadece 5 engelli

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi süreci hızla ilerliyor. Muğla’da şu ana kadar aday adaylıklarını basına ve kamuoyuna açıklayan partilerin aday adayı sayısı toplamı 225 olmasına rağmen sadece 5 engelli aday adayı bulunuyor. Siyasi parti yetkililerinin sık sık engellilerin mecliste daha fazla temsil edilmesi gerektiği ve engelli sorunlarının çözülmesi gerektiği yönünde söylemlerine rağmen bu düşünceleri listelere yansımadı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) hazırladığı takvim ile 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine sayılı günler kaldı. 

Meclis’e 7 milletvekili gönderecek olan Muğla’dan, Meclis’te engelli bireylerin sesi olmak için AK Parti’de 1, İYİ Parti’de 1, MHP’de 2, Zafer Partisi’nde ise engelli milletvekili aday adayına listelerde yer aldı. 

İBRAHİM İLHAN: “ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN VERDİĞİM MÜCADELEYİ, MECLİS’TE SÜRDÜRMEK İSTİYORUM”

AK Parti’de engelli kadrosundan aday adayı olan İbrahim İhan şu ifadeleri kullandı:

“Engelsiz bir yaşam için verdiğim mücadeleyi Meclis çatısı altında daha etkin bir şekilde sürdürmek istiyorum. Engellik konusunu, insan hakları meselesi olarak gören, sorunların çözümünü yaptıkları çalışmalar ile ortaya koyan ve biz engellileri aday gösterip Meclis’te temsil edilmemizi sağlayan sayın liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına, bir katkı sunmak için engelli milletvekili aday adayı oldum.”

TULGAY HASAR: “İYİ PARTİ ENGELLİLİK KONUSUNU İNSAN HAKLARI MESELESİ OLARAK GÖRÜYOR”

TBMM’de engelli bireylerin ve ailelerin sorunlarını dile getirip sonuca ulaştırmak için İYİ Parti’den aday adayı olduğunu söyleyen Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Genel Başkanı Tulgay Hasar ise şunları söyledi:

“Engelsiz bir yaşam için yıllardır verdiğimiz mücadeleyi devam ettirmek; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde engelli bireylerin ve ailelerin sorunlarını dile getirip sonuca ulaştırmak için İYİ Parti 28. Dönem Muğla Milletvekili Aday Adayı başvurumuzu yaptık. Engellilik konusunu insan hakları meselesi olarak gören İyi Parti’nin, Sayın Genel Başkan’ımız Meral Akşener liderliğinde sorunların çözümü için yaptıkları çalışmaları yeni dönemde hayata geçirmek için verecekleri mücadeleye inancımız tam. Engelliliğe dayalı herhangi bir ayrımcılığa izin vermeksizin insan hak ve temel özgürlüklerinin tüm bireyler için eksiksiz olarak yaşama geçirilmesini ve güçlendirilmesini savunan İYİ Parti’nin, engelleri kaldırma davasında mücadelenin en iyi şekilde yapılacağı bir parti olduğu tartışılmaz bir gerçektir. İyi bir Türkiye için yola çıktık. Biliyoruz ki bu yolda iyi yaşamlar inşa etmek hayal değildir. Engelli vatandaşlarımızın yüksek yaşam koşullarına kavuşmasının, herkes gibi tüm hak ve özgürlüklerden sonuna kadar faydalanmasının zor olmadığı bilincindeyiz. Engelli birey ve ailelerinin TBMM’de gür sesi olmak için bu yola çıktım”

MHP’den ise Fatih Sağdıç ve Yetkin Belci Milletvekili aday adayı başvurularını yaptı.

Mali Müşavir/Bağımsız Denetçi Yetkin Belci, şunları söyledi:

“Doğuştan ya da sonradan oluşan bir nedenle zihinsel, bedensel, duyusal ve sosyal yeteneğini belirli ölçüde kaybederek, toplumsal yaşama uyum sağlamakta güçlük çeken ve destek ihtiyacı olan kişilere engelli denir. Engellilik durumu, dünya insanlığın bir parçasıdır. Engelli sorunları 5 ana başlıkta incelenebilir; ayrımcılık, erişebilirlik, eğitim, istihdam, sağlık. Türkiyemizde ayrımcılık yapmadan engelli kadın ve erkeğe bakış açısı değişmediği sürece, engelli bireyler kimlik kazanma ve prestij kazanamama gibi sorunlar yaşayacaktır. Ülkemizde engellilere verilen hizmetler yeterli seviyeyede bulunmamaktadır, yerinde yönetim ile bizzat sahada takip ile  çoğaltılması gereklidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti  bir “sosyal devlet” ilkesine bağlıdır.  Ülkemizdeki ekonomik ve sosyal yapılanma halen olması gereken düzeyde değildir.Yapılan çalışmalar artırıcı yönde olacağını göstermektedir.  Örneğin engelli birey için okul, kreş, yaşadığı evin dizaynı bakım evleri, mahalleler, sokaklar alanlarda vb.”

YETKİN BELCİ: “MHP, ENGELLİ BİREYLERE MİLLETİN VEKİLİ OLMASI YOLUNU AÇTI”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin engeli bireylere farkındalık oluşturmak için çabası azımsanmayacak kadar çoktur. Ayrıca, engelli vatandaşların eksiklikleri giderilmesi için engelli bireylere Milletin vekili olması yolunu açmış, engelli vatandaşlar içinden aday seçerek Meclise gönderme söz sahibi olması olması için çalışmalar yapmıştır. 28. Dönem Milletvekili seçimleri aday adayı belirlemede ,engeli bireylerden aidat almamış onları cesaretlendiren bir atılım yapmıştır. Bende, sonradan engelli statüsünde olan Milletvekili Aday adayı olarak, engelli vatandaşlarımızın sesi olmak için gayret gösterme arzusundayım. Şunu unutmayalım her sağlam birey ,engelli olma unsuru taşıyan bir bireydir.”

MEHMET ÖZDEMİR: “GELEN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA ADAY ADAYI OLDUM”

Türkiye Görme engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, Zafer Partisi’nden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Engelli vatandaşlardan kendisine aday adaylığı konusunda talep geldiğini söyleyen Özdemir, “Zafer Partisi’nden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Özdemir, “Arkadaşlarımızdan teklifler geldi. Muğla’da Zafer Partisi ile bir çalıştay yapmıştık. Kendileri engelli bireyler ile ilgileniyor. Bende neden olmasın dedim. Engelli bireyler adına bu yola çıktım. Nasip neyse o olur. Hayırlısı olsun.” dedi.

Haber: Ferdi Yavuz

Bu haber 4 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Marmaris-Muğla yolunda kaza yapan motosiklet sürücüsü, taktığı kask sayesinde ölümden
Sıradaki Haber “Kaskı olmasaydı her şey farklı olabilirdi!” Marmaris’teki kazada ekipman hayat kurtardı