Muğla’nın Ula ilçesinde, 250 metre yükseklikten yuvarlanarak hayatını kaybeden kepçe operatörü Hilmi Turhan’ın (29) çalıştığı taş ocağının izinsiz faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Şirket Sahibi M.A. tutuklandı.
Olay, geçtiğimiz 8 Aralık’ta saat 11.30 sıralarında Ula’ya bağlı Gökova Mahallesi’ndeki maden ocağında meydana geldi. Kepçe operatörü Hilmi Turhan, taş ocağında çalışırken kullandığı kepçenin üzerinde bulunduğu toprak kaydı. Kepçe, yaklaşık 250 metre yuvarlandı. Turhan’ın mesai arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saatlik çalışmayla kepçenin altından Hilmi Turhan’ın cesedi çıkarıldı.
Yaşanan kaza sonrasında taş ocağı için 1 Eylül 2022 tarihinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından faaliyetlerini durdurma kararının verildiği ortaya çıktı.
MUÇEP: “KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
MUÇEP) Gökova Meclisi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada yaşananın kaza değil cinayet olduğu ve konunun takipçisi olacakları belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Gökova’da Astek Madencilik yapılan uyarılara rağmen yürüttüğü izinsiz faaliyet sonucunda bir işçinin ölümüne neden olmuştur. Bu bir kaza değil iş cinayetidir. Yaşamını yitiren Hilmi Turan’ın yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Sorumlular bu cinayetin hesabını verene kadar takipçisi olacağız.”
AİLE, ŞİRKETE DAVA AÇACAK
Hilmi Turhan’ın babası Cemil Turhan konuya ilişkin Yenigün Gazetesi’ne konuştu. Şirkete dava açacaklarını söyleyen baba Turan, “Çalışma izinleri yok. Birtakım olaylar var. Benim çocuğum sabah erkenden bizim haberimiz yokken yukarı çıkmış, çalışırken uçmuş. İki makine çalışıyorlarmış. Şantiye şefi aşağıdan telefon etmiş, ‘İki operatör orada ne yapıyorsunuz? İki makine çıkın” demiş. Benim çocuğumda ‘Bizim oraya iki makine çıkma şansımız yok. Orası dar, biraz çevreyi genişletmemiz lazım’ demiş. Orada itiş kaşışta olmuş herhalde. Burada bir gizleme olayı var. Buradaki kameraların incelenmesini istiyorum ve davacıyım” dedi.
ŞİRKET SAHİBİ TUTUKLANDI
Öte yandan soruşturma kapsamında, şirket sahibi M.A. ve şantiye şefi gözaltına alındı. Şirket sahibi M.A., savcılık kararıyla tutuklanırken, şantiye şefi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.
Haber :Esma Turan
Bu haber 16 kez okundu.
