Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SEN DE GEL DOWN KAFE” MENTEŞE’DE AÇILDI

Bu haberin fotoğrafı yok

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde yapımı tamamlanan ‘Sen de Gel Down Kafe’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda hizmete açıldı. Proje kapsamında Down Sendromlu ve engelli bireylerin istihdam edilerek sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri hedefleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde bulunan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içinde ‘Sen de Gel Down Kafe’ hizmete açıldı. Kafede Özel Eğitim Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören 4 öğrenci, stajyer olarak çalışma imkanı bulacak.

Açılışta konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, şunları söyledi:

“Yeni bir sosyal alanın açılışında birlikteyiz. Down Kafemiz engelli tüm vatandaşlarımız için açılıyor. Herkesi kucaklayan bir yapısı var. Engelsiz olanlar da faydalanabiliyor. Toplumun tümü geleceğe mutlu bir şekilde yürümek istiyor. Bizim bunu sağlamamız gerekiyor. Siyasi bir Kurtuluş Savaşı gibi ittifakımızla hep birlikte yola çıktık. Bu yürüyüşümüze en önemli katkılar da kentlerimize yaptığımız hizmetlerdir. Gelecekle ilgili tereddüt duymadan birlikte yolumuza devam edeceğiz. Seçimden sonra çok güzel bir Türkiye’de bahar gelmiş büyük bir ortamda hep birlikte yeniden güzel Türkiye’yi yaratacağız”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de “Muğla’nın en güzel kafesinin açılışı için bir araya geldik. Menteşe ye baktığımız zaman normal bir vatandaş nasıl her şeye ulaşıyorsa engelli vatandaşlarda öyle. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Türkiye’ye örnek bir merkez. Burası tüm engelli kardeşlerimizin, Menteşe halkının ortak noktası olacak. Çok mutluyum” diye konuştu.

Down kafe hakkında teknik bilgiler veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özgür Akdağ ise şu ifadeleri kullandı:

“253 metrekare alan üzerine kurulan ‘Sen de Gel Down Kafe’ sabah saat 08.00 ile akşam saat 22.00 arasında açık olacak. Günlük 250 misafirin ağırlanabileceği kafe de engelli ve Down Sendromu yaşayan bireyler fazla yorulmayacakları şekilde çalışabilecek. Ayrıca Özel Eğitim Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören 4 engelli öğrencimize de stajyer olarak çalışma imkanı sağlanacaktır.”

Açılış törenine katılan Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, “Biz dernekler olarak hiçbir engelli bireylerin toplumdan ayrımcılığa maruz kalmadan tüm haklarını eşit şekilde kullanarak, toplumun değerli bir parçası olarak yaşamlarını sürdürmeleri gerektiğine inanıyoruz. Böylesine projeleri çok değerli buluyoruz. Bu değerli projelerin herkese örnek olmasını diliyoruz. kafemizin Muğla’nın ortak buluşma noktası olması dileklerimizle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile açılan ‘Sen de Gel Down Kafe’ hizmet vermeye başladı.

Haber :Esma Turan

Bu haber 10 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla emniyeti, Ramazan Bayramı boyunca 416 personel ve havadan destekli
Sıradaki Haber Muğla’da “Bayram sensiz olmaz” mesaisi