Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 Kez tekrarlayanın ehliyeti iptal edilecek!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı ışık ihlallerine yönelik yeni yasa teklifinin detaylarını paylaştı. 2024’te 137 kişinin bu yüzden öldüğünü belirten Yerlikaya, 6. kez ihlalde ehliyetin iptal edileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı ışık ihlallerine yönelik yeni yasa

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden trafik güvenliği ve kırmızı ışık ihlalleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Paylaşımında hem 2024 yılına ait çarpıcı verileri açıklayan hem de Edirne’de yaşanan bir kazanın görüntülerini paylaşan Bakan Yerlikaya, Yeni Trafik Kanunu Teklifi ile gelecek ağır yaptırımları kamuoyuna duyurdu. Yerlikaya, “Kırmızı ışıkta geçmek yalnızca bir kural ihlali değil vatandaşlarımızın hayatına kast eden bir sorumsuzluktur” ifadelerini kullandı.

YENİ DÜZENLEME YOLDA: EHLİYET İPTALİ GELİYOR

İçişleri Bakanı, hazırlanan Yeni Trafik Kanunu Teklifi ile kırmızı ışık ihlallerine yönelik cezaların kademeli olarak artırılacağını ve caydırıcılığın en üst seviyeye çıkarılacağını bildirdi. Yeni teklife göre uygulanacak yaptırımlar şu şekilde sıralandı:

Sürücülerin 3. kez ihlalinde ehliyetleri 30 gün süreyle geri alınacak. 4. kez ihlalinde ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak. 5. kez ihlalinde ehliyetleri 90 gün süreyle geri alınacak. 6. kez ihlalde ise sürücü belgeleri tamamen iptal edilecek.

Bu haber 70 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla’nın Menteşe ilçesinde İsmet İnönü Caddesi’nde yaşanan intihar girişimi, ekiplerin
Sıradaki Haber Menteşe’de İntihar Girişimi Son Anda Önlendi